lauantai 25. heinäkuuta 2009

Gluteeniton juustokakku

Tein daim-valkosuklaakakun kaverin grillibileisiin. Yksi osallistuja on keliaakikko, joten ohje tehty sen mukaisesti. Ohje on parhaimmillaan 20 cm tai pienemmässä vuoassa, nyt tehdyssä 24 cm vuoassa jäi turhan littanaksi. Tehty taas kiireessä (töistä päästy 18.05, auton haku vanhemmilta, pikainen kauppareissu ja auton tankkaus, kotona 19.00, pyykit kuivumaan, kakun teko, vaateongelmia, naama kuntoon ja 20.07 lähtö kavereiden synttäribileisiin) joten ei voinu ajatella sit sitäkään asiaa.

Pohja:
150 g gluteenittomia suklaatäytekeksejä
~75 g margariinia
1 iso Daim

Itse kakku:
2 dl Luomu vispikermaa
200 g Maustamatonta tuorejuustoa (5% Philadelphia)
½ dl sokeria
1 rkl vanilliinisokeria
130 g valkosuklaata (yksi Pandan levy)
2 isoa Daimia
4 liivatelehteä
2 rkl kuumaa vettä

Koristeluun
Tummaa kaakaojauhetta

Leivinpaperoi irtopohjavuoan pohja. Kauli tai murskaa sauva- tai tehosekoittimella keksit ja Daim muruksi. Lisää sula margariini ja levitä seos vuoan pohjalle. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Vaahdota kerma ja lisää tuorejuusto, sokerit, murskattu daim ja sulatettu valkosuklaa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi, ja sulata lehdet kuumaan veteen. Kaada liivatevesi nauhana samalla sekoittaen täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja jätä yön yli jääkaappiin hyytymään, joka tapauksessa vähintään kolmeksi tunniksi.

Pinnan koristelin aurinkokuviolla, leivinpaperista sabluuna ja kaakaojauhe siihen päälle siivilän lävitse.

Kuvia tullee sunnuntaina tai maanantaina, ulkoilmassa on kivempi ja valoisampi kuvata kuin pienessä yksiössä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti