maanantai 10. elokuuta 2009

Mökkilauantain menu

Kävin viikonloppuna viemässä iskälle mökille peräkoukullisen auton, ja sain samalla kerrankin tilata, mitä haluan tehdä. Kuvia tulee jossain vaiheessa pääruuasta, mustikkapiirakkaan ei enää muistikortti riittänyt. Kanan resepti on sovellettu Suomen Dekkariseuran keittokirjasta Murhaavan herkullista.

Pääruoka:

4 kpl broilerin rintafilettä
½ prk rucolapestoa
1 pkt cheddarjuustoa, Hochland
korppujauhoa
oliiviöljyä vuoan voiteluun

Viillä broilerin rintafileisiin viilto niin, että saat niihin aikaiseksi taskun. Laita pestoa taskuihin, ja laita filee voideltuun vuokaan. Kun olet täyttänyt kaikki broiskut, laita päälle cheddarjuustoviipaleet ja ripottele päälle korppujauhoa. Paista uunissa 225 asteessa noin 25 minuuttia uunista riippuen.

Täytteeksi käy mikä tahansa pesto, meillä on vaan tykästytty noihin vihreisiin. Samoin Cheddar on sulatejuustomaisena siksi, että iskä kävi kaupassa, itse olisin ottanut köntin ja raastanut. Olin hieman epäileväinen juuston uuninkestävyyden suhteen, makaroonilaatikossa tämä ei ollut kovin succé, mutta tässä toimi hyvin.

Lisukkeena syötiin uunibataattia ja uunitomaattia sekä persikkaista salaattia. Salaatin sisällöstä mulla ei ole tietoa, äiti ne teki, mutta muut.

Kaksi pienehköä bataattia, halkaise kahtia ja laita uuniin. Kuoria kannattaa vasta uunitettuna, kuori irtoaa helpommin eikä bataatin pinnasta tule nahkeaa. Nämä viihtyivät uunissa ehkä 40 minuuttia.

Samoin tomaatit oli halkaistu, päälle ripoteltu Santa Marian Black&White -pippuriseosta sekä ripaus sokeria. Laita uuniin ihan vain muutamaksi minuutiksi, tomaatissa on niin paljon nestettä että kuumenee nopeasti ja ylikypsyy herkästi.

Jälkiruoaksi oli mustikkapiirakkaa ja vaniljakastiketta. Vaniljakastike oli tylsästi pussista, Blå Bandia ja 3 dl maitoa.

Mustikkapiirakka

1 muna
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoa
½ dl maitoa
½ dl Flora Culinessea tai sulatettua margariinia/voita
2½ dl mustikoita

Tämä ohje on ehkä maailman helpoin. Laita kaikki aineet kulhoon ja sekoita, mitään ei tarvitse vatkata. Voitele piirakkavuoka, kaada taikina vuokaan ja mustikat päälle. Paista uunissa 225 astetta noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti