keskiviikko 26. elokuuta 2009

Nougatliköörinen juustokakku x 2

Tällä hetkellä jääkaapissa hyytyy Baileys-kakun pikkusisko, serkulle synttärikakuksi. Ja kun 18 vuotta tulee täyteen, tokihan se pitää likööristä tehdä ;) Koska syöjiä ei ole kovin montaa, tein sen 20 cm irtopohjavuokaan, pohjana perus keksipohja, 200 g Digestivekeksejä (kaupassa ei ollut kuin täysjyväkeksejä) ja ~75 g margariinia sulana.

Täytteeseen tein vähän muutoksia.

2 dl Valion luomu-vispiä
200 g maustamatonta Violaa
reilu 1 dl tomusokeria (kunhan holautin sopivan määrän)
puolikas Pandan Hurmaava tumma rouhittuna


5 liivatelehteä
1,5 dl likööriä (Greizerin Nuss-nougat)
pari riviä Hurmaavaa tummaa

Laita liivatelehdet likoamaan ja rouhi suklaa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kiehauta likööri ja paloittele suklaa kuumaan likööriin. Suklaan sulettua lisää liivatteet ja anna jäähtyä hetki. Lisää kermaan tuorejuusto ja tomusokeri, sekoita hyvin ja valuta likööri-liivate-suklaaneste joukkoon koko ajan sekoittaen. Viimeisenä lisää suklaarouhe.

Jätä jähmettymään jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi. Koristeeksi suunnittelin reunusta hasselpähkinärouheesta, mutta katsotaan miten käy, himottaisi koeajaa myös nuo spritsauspussit...

Edit 3.9.09:
Serkun juhlat peruuntuivat hetkeä myöhemmin, mutta ei se mitään, kakku tuli silti syötyä ;) Päädyin koristelemaan sen hasselpähkinärouheella, ja ihan kiva tuli. Kuvat on jossain vanhojen koneella, ehkäpä tulevat joskus tännekin asti..

Samalla linjalla kuitenkin jatkettiin viikkoa myöhemmin. Jostain syystä seuraava versio oli huomattavasti löysempi (lieneekö likööriä vähän lorahtanut), ja kaikki suklaarouheet olivat painuneet pohjalle sen sijaan että olisivat olleet nätisti täytteen seassa. No, onneksi ei juuri vaikuttanut makuun. Samoin pohjaan laitoin tällä kertaa mökillä pudonneen keksipurkin sisämyksen jota jatkoin digestiveillä ja pähkinärouheella, sopi hirmu hyvin :) Koristelun tein tällä kertaa suklaaströsselireunuksella.

2 kommenttia:

  1. Kylläpä kuulostaa hyvältä! :) Olisi mielenkiintoista nähdä myös kuvat tekemästäsi herkkukakusta..

    VastaaPoista
  2. Kuvia näistä ei ikävä kyllä ole, itse en ehtinyt kotonassa ottaa, ja juhlapaikaltakin kamera jäi kotiin .(

    VastaaPoista