lauantai 3. lokakuuta 2009

Sämpyläruudut eli peltileipä

Sämpylöitä teki mieli, ja kun hiivaakin oli pakkasessa, niin mikäs siinä. Huvitti kokeilla jotain uutta mutta helppoa, lauantain laiskamato kaivelee sisälmyksiä. Taikina on sekoitus muutamasta netistä löytyneestä ohjeesta sekä oman kaapin tarpeista.

~3,5 dl maitoa
½ hiivaa
2½ dl kaurahiutaleita
loraus siirappia
jokunen rouhaus suolaa myllystä
reilu 4 dl täysjyvävehnäjauhoja
0,4 dl öljyä.

Sekoita hiiva lämpimään maitoon, ja sen jälkeen muut ainekset, öljy viimeisenä. Levitä taikina pellille, voitele vedellä ja rippottele päälle kaurahiutaleita. Kohota puolisen tuntia liinan alla ja paista 225 asteessa 15-20 minuuttia.

Näistä tuli mieleen, että teeleipiäkin vois joskus tehdä. Sääli ettei ole enää yläasteen köksänkirjaa, sen resepti oli ehkä täydellinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti